Linda Green: Aki bújt...

Ajánlás:

Ez a könyv, egy igazi lélektani hadviselés. Mostanában nagyon sok történettel találkoztam, amiben elraboltak egy gyermeket, így elég szkeptikusan álltam hozzá, vajon tudnak-e még ebből valami újat kihozni. Jelentem, Linda Green tudott. Aki szereti a lélekvesztő könyveket, annak kifejezetten ajánlom elolvasásra ezt is. Felkavaró, izgalmas, döbbenetes. Személy szerint nem tudtam letenni. Ezt a könyvet nem úgy kell olvasni, hogy várjuk, ki az elkövető, és hogyan tudják megmenteni az elveszett kislányt. Itt inkább azt kell nézni, hogy milyen indíttatásból történnek az események. Hogyan éli meg a család az elvesztést, hogyan éli meg a kislány, hogy nem mehet haza, és a miért Muriel cselekedeteire. Nem mellesleg a végén, mire minden kirakós összeáll, megértjük a miértjét. Elfogadni nem tudjuk, de megértjük.

A történetet két karakter szemszögéből kísérhetjük figyelemmel, illetve, egy kisebb részletet egy évvel korábbról, ami egy harmadik személy életébe ad némi betekintést. Ez a szál rövid, és kevés van belőle, mégis nagyon fontos a könyv megértése miatt. Lisa az édesanya, aki elviszi kislányát a parkba játszani. Bújócska közben Ella eltűnik. Muriel a nő, aki elviszi a kislányt a parkból. Meglátása szerint sokkal jobban tud gondoskodni Elláról, mint az anyja. Matthew, Muriel felnőtt fia, aki a múlt egy töredékét meséli el, az anyjával és barátnőjével való kapcsolatáról. Nagyon érdekes úgy olvasni, egy történetet, hogy közben tudjuk ki az elkövető. Muriel nem látja tisztán azt, hogy mit is követett el, és teljességgel megvan győződve róla, hogy Ő jót tett ezzel, és Ella anyja ezt még megfogja köszönni neki. Próbálja a kislányt úgy nevelni, ahogy szerinte azt a mai világban kellene. Betekintést kapunk egy olyan elmébe, aki igazából nem akar rosszat, de az agya, már nem tudja megkülönböztetni a jót és a rosszat. Láthatjuk, hogy hogyan, és miért vált azzá aki. Lisa és családja fel vannak készülve a legrosszabbra. Rettegnek, hogy a férfi aki elrabolta a kislányt, mit tett vele. Rettegnek, akárhányszor megcsörren a telefon, vajon milyen hírt kapnak. Mindent megtesznek, hogy a rendőrség munkáját segítsék, de a megoldás nagyon messze van. Az áldozatok részéről is láthatunk olyan megnyilvánulásokat, amik bizony átlépik az erkölcsi jót. A félelem válthat ki olyan lépéseket is, amivel egy másik családnak árthatunk, vagy akár tönkretehetjük az életüket. IMG_7332

Fülszöveg:

Egy, kettő, három... Lisa lehunyja a szemét, és elkezd számolni, a négyéves kislánya pedig elbújik a parkban. Amikor azonban a nő kinyitja a szemét, és megfordul, sehol sem találja Ellát. Eltűnt. Minden nyom nélkül. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a kislány nem egyszerűen eltévedt, hanem valaki elrabolta. A kellemes nyár végi délután egy pillanat alatt rémálommá válik, és a vidám bújócskát egy másik, életre-halálra menő játék váltja fel: a versenyfutás az idővel. Lisa és a családja, az ismerőseik, a rendőrség és a média is mindent megtesz azért, hogy Ella minél hamarabb előkerüljön, arra azonban senki sem gondol, hogy a kislányt talán olyasvalaki vitte el, akit mindnyájan ismernek... Linda Green regénye minden szülő legnagyobb félelmével szembesíti az olvasót, így nem csoda, hogy a megjelenése után azonnal az angliai bestsellerlisták élére került. Az érzékeny, ugyanakkor letehetetlenül izgalmas krimi lapjain mondatról mondatra nő a feszültség, miközben az események megállíthatatlanul rohannak a megdöbbentő végkifejlet felé.

Kiadó:
General Press Kiadó
 
http://www.generalpress.hu/
 
Oldalak száma:
352
 
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
 
Kiadás éve:
2017