Fiona Neill: Árulások

 

Nos! Enyhén szólva is mérges vagyok! Az Árulások lehetett volna egy nagyon jó olvasmány! Nem is volt igazán baj vele a végéig, aztán az egész össze lett csapva! Négy ember szemszögéből láthatjuk a történetet, és azt melyik szereplő milyen problémával küzd, illetve ő hogyan látja az eseményeket. Eddig nincs is baj vele. Felkelti az olvasó érdeklődését, de mire a végére jutunk és várjuk a csattanót, az egész átmegy egy nagy semmibe. Nem erre számítottam! Számomra ez a könyv csupán egy közepes! 

A történet Nick, Rosie, Max, és Daisy életéről szól! Daisy beteg, kényszer cselekvések gyötrik, amelyek szinte az egész napját kitöltik, Max a testvér, aki próbál segíteni nővérén, de neki magának is megvannak a démonai. Nick az apa, aki elhagyta a családot Lisa miatt, aki Rosie, Nick feleségének legjobb barátnője volt. Daisy retteg, hogy az anyjával valami történni fog, ezért különböző kényszeres rituálékat csinál, hogy megvédje őt, egyszer már sikerült megszabadulni ettől a betegségtől, de egy levél ami Lisától érkezik anyja számára, újra elindítja a folyamatot, ezzel komoly nyomást helyez az öccsére, aki egyszer már végigcsinálta vele az egészet éveken keresztül, és már nem bírja. Lisa, levelében bocsánatot kér Rosietól, és megkéri találkozzanak. Súlyos betegségben szenved, és úgy tűnik már nincs visszaút. És egy titkot akar elmondani. Mikor ezt Daisy és Max megtudja, mindketten rettegnek, hogy a saját titkuk kiderül, amit több évvel ezelőtt elkövettek. Ezeknek a szereplőknek az életet olvashatjuk, mind a múltban, mind a jelenben. Mindenki máshogy emlékszik bizonyos részletekre.

A könyv a 3/4-éig nagyon lekötötte a figyelmem, aztán mikor vártam volna a nagy titkok kiderülését, rá kellett jönnöm, hogy ez minden csak nem jó. Nem derült ki nagyon sok minden, aminek ki kellett volna. Pedig ebből lehetett volna egy igazán ütős kis befejezés. De nem lett. Összecsapott, hiányos!

Fülszöveg:

Te mit tennél, ha a nő, aki tönkretette a házasságodat, levelet írna, amelyben könyörögve kér, hogy találkozz vele?

 

Egyikük sem fogja elfelejteni a norfolki tengerparton eltöltött hetet.

 

Rosie és Lisa, a gyerekkori barátnők családja mindig is elválaszthatatlan volt. Ám azon a nyáron Lisa összejött Rosie férjével, Nick-kel.

 

Most, nyolc év hallgatás után, Lisa levelet küld Rosie-nak, és a segítségéért könyörög.

 

A levél, amely Rosie lányának, Daisynek a kezébe kerül, sötét titkokat tár fel, és a lány bizonytalan valóságérzéke kezd meginogni.

Tizenéves fia, Max önmagát okolja mindenért, ami azon a hosszú, forró nyáron történt.

Nicknek pedig a saját emlékei alapján kell szembenéznie az eseményekkel.

Ennek a sztorinak négy nézőpontja van. És mind a négy narrátornak megvannak a maga küzdelmei, titkai, dilemmái, félelmei és választásai.

 

Kivételesen megkapó családregény emlékezetről, tévedésekről, hibáztatásról, bűnösségről, bizalomról valamint apróbb és hatalmas árulásokról.

Kiadó:
Oldalak száma:
414
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Kiadás éve:
2017
Címkék: Könyv