Mira Sabo: Amíg kinyílik a szemünk

 

Ajánlás:

Tavaly már egyszer elolvastam ezt a könyvet, akkor nem igazán tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Most újra elolvastam és egyszerűen nem tudtam előle szabadulni. Az egész könyv, akkora hatással volt rám, amit már rég óta nem tapasztaltam.

A történet főszereplője Radnay Szófia és Dr. Tamássy Áron.
Bemutatja Szófi és Áron kapcsolatát. Megismerhetjük a történetet arról, hogy Szófia hogyan került Áron karjaiba. Megtudhatjuk, hogy mire képes Áron és a testvére, Zsolt. Láthatjuk azt, hogy egy luxusban élő ember mennyi mindent tehet meg, milyen kapcsolatokkal rendelkezik a világban. 

,, - Tönkreteszel... - suttogtam vékony hangon. - Magamat teszem tönkre ... Elfojtom a bennem munkálkodó erőt, ami egyszer csak széttép téged, Tündérlány. "

A történet során elég sok személy feltűnik, akik többsége később is feltűnik.
Például Péter – Szófia (volt) férje -, Csaba – Szófia első nagy szerelme - , Sári – Zsolt felesége -, Tamássy szülők, Haras – akinek Péter dolgozott – és még sorolhatnám.

Ez a könyv az, amiben minden előfordul, tele van érzelemmel és érzésekkel. Láthatjuk mindazt, ami a felső kategóriás emberek életében történik. Találkozhatunk szerelemmel, átveréssel, erőszakkal – lelki és testi egyaránt - , drogokkal, erotikával, üzletekkel, de legfőképpen pénzzel, sok-sok pénzzel.

Végig vezet minket azon, hogy Szófia mit visel el Áron mellett. Láthatjuk mi sarkalhatja arra, hogy menekülni próbáljon egy olyan életből, amiről a legtöbb ember csak álmodhat. Láthatjuk azt, hogy a női nemet mennyire alázzák meg és mennyi fájdalmat kap Szófia azért, mert egyáltalán van saját személyisége, saját döntései és saját véleménye.

,, - Na és hogy büntetsz meg? Ugyan már... - Ne akard megtapasztalni. Durva eszközökhöz sem félek nyúlni, hogy elérjem, amit akarok. Én elég kemény világban élek, és mindenki, aki ismer, retteg a haragomtól. Kérlek, Tündérlány, légy engedelmes, hogy jól érezzem magam! Neked ez ugyanannyira fontos, mint nekem. Szóval a szabályaim. Az első és a legfontosabb, hogy alázatot várok el tőled! Kettő: a visszautasítást nem tudom elviselni. Szóval sose mondj nekem nemet! Három: ebben a kapcsolatban az van, amit én mondok, az általam körvonalazott küzdőtéren belül szabadon mozoghatsz, de a határokat én szabom meg. Mindent megadok neked, amit csak kiejtesz a szádon, de ennyi és nem több. "

Sokszor éreztem azt, hogy na ez az a pont, ahol abbahagyom a könyvet, mert egyszerűen lelkileg nem bírtam elviselni azt, ami Szofiával történik. Egyidőben ítélkeztem azok felett, akik nem boldogok a házasságukban vagy esetleg testi bántalmazást élnek át és mégsem lépnek ki egy kapcsolatból. Ez a könyv bebizonyítja azt, hogy mennyire nehéz kilépni egy kapcsolatból és miért nem mernek, mitől félnek.

Több kérdés is megválaszolatlan marad számomra, például:
Vajon Szófia megtalálja a boldogságot Áron mellett?
Áron mindig így fog vele viselkedni, vagy pedig képes lesz megváltozni miatta?
Szófi ismét meg akar majd menekülni, sikerülni fog neki?

,, - Ne ringasd magad abba a hitbe, hogy elhagysz, mert azt nem engedem meg! Ha kilépsz az ajtómon, ha csak megfordul a fejedben, számíts arra, hogy megtalállak, és a két kezemmel fojtalak meg. Érted? Felemeltelek egy olyan szintre, amiről azt sem tudtad, hogy létezik, mindent megkaptál, és ezután is meg fogsz, de ha észreveszem, csak a gyanúja felmerül, hogy el akarsz hagyni, akkor lerombolom az életedet, a földdel teszek egyenlővé mindent, ami fontos neked. Ne próbálj velem harcolni, mert nem nyerhetsz! "

Számomra nehéz volt olvasni azt, hogy mennyire nézik semmibe a nőket a Tamássy fivérek és mennyire más erkölcsi renddel rendelkeznek, mint a szegényebb emberek. Arról nem is beszélve, hogy mennyire megalázóan viselkedtek a nőkkel és mennyire élvezték azt, ha bántották őket, mennyire korlátozták őket.

Összefoglalva ez a könyv az, ami egyszerre a magasra dob és közben a földbe is döngöl. Nagyon szerettem minden sorát, szerintem őszintén mondhatom azt, hogy az írónő nagyon jól megírta és remélem mihamarabb sikerül elolvasnom a sorozat többi részét is!

Ajánlom mindenkinek, de azt még jobban ajánlom, hogy előtte lelkileg szedje össze magát az, aki belekezd. Mert ha belekezdesz nem fogod tudni letenni!

 

413438_mira_sabo

Fülszöveg:

"Ez nem egy rózsaszínű lányregény, ha arra számítottál, helyezd vissza a polcra, és felejtsd el! Ha mégis kinyitottad, akkor már csak egyet tanácsolhatok: vegyél ki szabadságot, kapcsold ki a telefonodat, és maradj egyedül!

Szenvedélyes szikrázás, pimasz őszinteség egy mindent elsöprő kínkötelékben és végül letaszítottság, a valóság létlejtőjén. Fehérgallér és hivalkodás, kozmetikázatlanul. Izgalom, erotika, titkok, luxus. Az alvilág összefonódva az ország rejtélyes, leggazdagabbjaival, mocskos magánéletük, különös szokásaik egy gyönyörű lány életútján át, szexszel ízfokozva.

Olvasol vagy lemaradsz?" (2015)

Mira Sabo könyvében mindennél tapinthatóbban és hitelesebben jeleníti meg a magyar elit exkluzív világát, merészen és provokatívan ír szexről és szerelemről, politikáról és alvilágról, családon belüli erőszakról, és mindenekfelett egy erős és bátor nőről, aki szenvedélyesen megküzd a szabad választás lehetőségével. (2016)

 

16114912_1701163476840304_3912182231966267985_n

 

Kiadó: KALLIOPÉ KIADÓ ( 2015) , Művelt Nép Kiadó (2016)

Oldalak száma : 484 (2015) , 613 (2016)

Borító: PUHATÁBLÁS