Riley Sager: Három ​lány

 

Nincs cukiságfaktor, ez a könyv egy igazi pszichothriller, ami megjáratja az agyad, és felborzolja a lelked!
Nagyon vártam már ezt a könyvet, mióta a Lettero Kiadó oldalán láttam, hogy nemsokára megjelenik, teljesen be voltam sózva. Imádom az ilyen típusú Pszichothrillereket, és lássuk be már elég sok olyan könyv íródik ami, nem tud újat mutatni. A “Három Lány” tudott. Ami nagyon tetszett, hogy két idősíkot olvasunk, egy a múlt, egy a jelen. Sok esetben elcsúsznak ezen az írok, és érthetetlenné válik a történet, vagy nem tudják úgy megírni, hogy az ember izguljon közben. Riley Sager ötösre vizsgázott!! Mind a múlt, mind a jelen egy nagyon izgalmas és fordulatos olvasmány lett. “Szó szerint” odabilincsel a székhez, ágyhoz, vagy oda, ahol éppen olvasol. Folyamatosan ébren tart, adagolja az információt, de nem engedi, hogy kiderüljön az igazság egészen a legvégéig. Mindenkiben kételkedsz. Engem ez a könyv átvágott! És ez a legpozitívabb értelemben értendő! Általában hamar rájövök, hogy ki a pszichopata, de ebben a történetben csúnyán elbuktam! És ezért nagyon hálás vagyok az írónak!
A történet elején megismerkedhetünk Quincyvel a könyv egyik főszereplőjével. Egy a három túlélő lány közül. Tíz évvel ezelőtt egy borzalmas mészárlás után egyedül Ő maradt életben, viszonylag könnyebb sérülésekkel, de az éjszakából, ami azon a szörnyű estén volt, kiestek részletek, és az eltelt idő alatt sem jöttek vissza. Gyógyszereken él, de próbálja az életét normálisan élni, már amennyire ezek után lehet. Van egy saját desszertblogja, ami leköti a figyelmét. Van egy párja Jeff aki szereti, és mindenben segít neki. Van egy jó barátja Coop, aki azon az rettenetes éjjelen megmentette az életét “Tőle”!

három lány 1
Minden szép és jó, egészen addig amíg nem kap hírt arról, hogy Lisa ( egy másik mészárlás túlélője) rejtélyes körülmények között meghal. Öngyilkos lett, felvágta az ereit a kádban. Pedig Lisa volt az, aki mindig az életet tette előtérbe, és Ő volt az, aki Quincyt is támogatta, és segítette. A lány értetlenül áll a történtek előtt, megváltozik minden amit eddig gondolt a saját normális életéről.
3 lány 2.jpg
És ekkor betoppan Sam a harmadik túlélő lány, aki annak idején egy őrült kezei közül menekült meg, aki több emberrel brutálisan végzett.  Quincy élete fenekestül felbolydul. Sam segíteni akar neki, nem akarja, hogy úgy járjon, mint Lisa. Viszont a lánnyal valami nem stimmel, olyan helyzetekbe hozza Quincyt, amire nincs mentség, így viszont Sam előhozza a lányból azt az énjét, amit eddig Ő saját maga sem ismert, vagy nem akart tudni róla.
Összetett, izgalmas és fordulatos történettel állsz szembe, ha ez a könyv a kezedben van és olvasod! Látsz egy múltat, és látsz egy jelent, talán azt hiszed rájöttél mindenre. Sejtelmed sincs mekkorát tévedsz!
3 lány utsó
A Lettero kiadó ismét egy olyan könyvvel lepett meg bennünket, ami tartalmaz minden, hogy egy igazán briliáns esténk legyen, tele izgalommal, feszültséggel, borzongással, és gondolkodással! Mert egy igazán jó Pszichothriller lényege, hogy végig gondolkodj!

Szövegrészlet:

"Valahogy térdre lökte a férfit. Az még jobban megrogy, amikor Sam ráül, annyira lenyomja a fickót, hogy az arca a füvet súrolja. Megtölti a koponyámat, amit Coop mondott.  ˝Nem tudjuk, mire képes˝

Fülszöveg:

Először ​hárman voltak. A sajtó elnevezte őket Túlélő Lányoknak. Quincy, Sam és Lisa – a három lány olyan csapatba tartozott, amelynek senki sem szeretett volna a tagja lenni. Ők voltak az egyetlen túlélői három, egymástól független tömegmészárlásnak.

Aztán ketten lesznek. Amikor Lisa rejtélyes körülmények között meghal, Sam pedig váratlanul felbukkan Quincy lakásán, fordul a kocka. Quincy hamar rájön: igazából semmit sem tud a másik két Túlélő Lányról. Miért kereshette őt Lisa a halála előtt? És mit akar tőle valójában Sam?
Csak egy marad? Quincy egyre biztosabb benne: ő lesz a következő áldozat.

„Igazán nagyszerű thriller. Ha tetszett a Holtodiglan, ezt is élvezni fogod.” STEPHEN KING

A nemzetközi könyvpiacon hatalmas visszhangot váltott ki 2016 telén Riley Sager szenzációs, debütáló kézirata. Szinte egyidőben lecsapott rá 22 kiadó. Még Stephen King, a thriller-király is csodálattal adózott neki. Márpedig ő nem szokta pazarolni a dicséreteit. Ha érdekel, ki képes olyan lebilincselően írni, hogy mindenkit kiráz tőle a hideg, aki elolvassa, akkor ez a te könyved.

három lány vége.jpg

Kiadó:
Lettero kiadó
Oldalak száma:
408
Borító:
FÜLES, KARTONÁLT
Kiadás éve:
2017