Az üldözött Szántó Dániel

 

Ajánlás:

“Az igazság azonban az, hogy a jellemünk a születésünk pillanatában eldőlt. Ki hajlamos rosszra, kik azok, akik önfeláldozók, gyávák, bátrak, vagy megalkuvók...”
Szántó Dániel második művét, Az Üldözöt-et hoztam most nektek.

Az első részben már jól ismert Várnay Benett nyomozó egy újabb ügye, aki éppen büntetését tölti egy szigorúan őrzött börtönben, megtudja, hogy a kislány akit mindenki halottnak hitt életben van. Többet nem is nagyon merek a történetről írni, mert bárhogy írnám, az spoiler lenne, ha valaki még nem olvasta volna az első részt! Viszont az már biztos, hogy a második könyve Dánielnek sokkal kiforrottabb, pörgősebb, mint az első rész.

Számomra a Revans is egy izgalmas krimi volt, de a második résszel nálam ütött. Az elején kicsit lassabban indul a történtet, néha nem tudtam merre mennek majd a szálak, de szépen összekapcsolta őket. Benett karaktere nagyon lenyűgöző és érdekes. A könyv többi szereplőivel is gyönyörűen játszott, és a végén elég szépen változott meg a véleményem róluk.

Izgalmas, fordulatos könyv lett. És nem mellesleg egy hatalmas csattanóval a végén, amire végképp nem számítottam. A Revans és Az Üldözött két különálló történetet ölel át, így akár nyugodtan lehet a második résszel kezdeni, de mégis azt javaslom, hogy mindenképpen a Revanssal kezdjétek, hisz Bennett karakterét ott lehet a legjobban megismerni. Remélem még lesz folytatása. Várom!

Fülszöveg:

Várnay Benett, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori nyomozója tizenöt éves börtönbüntetését tölti Magyarország legszigorúbban őrzött fegyházában. Benett, a sorozatgyilkossági ügy végén elkövetett súlyos hibája után megbékélt a sorsával és elfogadta a következményeket, azonban minden megváltozik, amikor fél évvel a nyomozó bebörtönzését követően visszatér Budapestre az alvilág korábbi feltörekvő behajtója és magával hoz egy meghökkentő titkot: a sorozatgyilkos utolsó áldozataként számon tartott kislány talán életben van. A kapitányságot irányító Wágner Krisztián nem hajlandó tudomást venni az új nyomokról, míg a hazai drogpiacot uraló Sakál mindent megtesz, hogy végleg elvarrja a múltba vezető szálakat. Így az ex-nyomozó marad az egyetlen, aki fényt deríthet az igazságra. Az idő vészesen fogy, és a háttérben munkálkodó sötét erők mindent megtesznek, hogy megakadályozzák képtelen tervének végrehajtásában... a szökésben! A fegyházat a legelvetemültebb emberi lények népesítik be akiket szándékos emberölésért, terrorcselekményért, emberrablásért, nemi erőszakért vagy fegyveres rablásért száműztek a társadalomból. De vajon meg lehet-e szökni egy ilyen helyről? És van-e egyáltalán értelme az újabb őrült kockázatvállalásnak?

 

szd2.jpeg