Az Ex: Alafair Burke

 

Ajánlás:

Első körben Harlan Coben ajánlása keltette fel a figyelmem, második körben a borító! Harmadik körben a fülszöveg! Ha Coben ajánlja ezt a könyvet akkor számíthatunk rá, hogy nem lesz csalódás! És ez így is történt!

Összetett és lendületes olvasmány volt! Kellően bonyolult történet, a szereplők szépen kidolgozottak, tökéletesen látható, hogy az írónő felkészült volt a témában, és semmit nem bízott a véletlenre! Nem éreztem azt, hogy valami hiányzik belőle, nem voltak felesleges tartalmak, és nem egy összecsapott befejezést olvashattam, kevés ilyen könyv létezik ami ennyire kifinomult a maga nemében! Egy nap kellett hozzá, hogy kiolvassam, mert egyszerűen nem lehetett letenni.

Maga a történet egy özvegy férfiről szól akit gyilkossággal vádolnak! Évekkel ezelőtt egy tizenéves fiú brutális körülmények között megölt több embert, köztük Harris feleségét is, majd öngyilkos lett. Miután kiderült, hogy Todd a tizenéves fiú mentális zavarokkal küzdött, és ez ellen az apja nem tett semmit, sőt megtagadott minden orvosi kezeltetést, és mellette lőni tanította a fiút, Harris és a többi áldozat családjai megpróbálták elítéltetni a fiú apját, gondatlanság miatt. Miután a pert elbukták, Todd apja és mellette két ember gyilkosság áldozata lett. A tett helyszínén ott volt Harris is, aki ezután a fő gyanúsított lett. Lánya felhívja apja régi ismerősét Oliviát aki védőügyvéd, hogy segítse az apját kihozni a börtönből és vállalja el az ügyét.

És innen indul az igazi történet! Olivia jól ismeri Jack Harrist, hisz 20 évvel ezelőtt jegyesek voltak. Mindent elkövet, hogy bizonyítani tudja a férfi ártatlanságát, de ahogy egyre mélyebben ássa magát az ügyben, úgy jön rá, Jacknek talán van egy sötét oldala, egy olyan oldala amit ő nem ismert! Vagy nem vette észre? Vajon a másik két áldozatnak tényleg véletlenül kellett meghalnia? Brilliáns történet, fantasztikus csavarral.

Elhiszed amit olvasol? Jobb, ha nem teszed, ebben a történetben mindenki gyanús mindenben, és sosem tudhatod ki a valódi bűnös!

Fülszöveg:

Manipuláció. Bosszú. Szenvedély. Jack Harris évek óta nem randizott, amióta a felesége tömeggyilkosság áldozata lett. Mindez megváltozik, amikor egy hajnali kocogás közben megpillant egy gyönyörű nőt a parkban. Miért hasonlít a nő ennyire az elhunyt feleségére?

Jack egyik barátja közzéteszi a furcsa, hajnali találkozást egy népszerű internetoldalon. Az ismeretlen nő néhány nap múlva jelentkezik. A férfi élete ettől kezdve darabokra hullik.

Olivia Randall a legkiválóbb védőügyvéd New Yorkban. Amikor tudomására jut, hogy Jack Harrist, a hajdani vőlegényét letartóztatták háromszoros emberölésért, elvállalja a védelmét. Kétsége sincs a férfi ártatlanságában. De tényleg olyan jól ismeri Jacket?

Lebilincselő pszichothriller a Holtodiglan és A lány a vonaton rajongóinak. A szerzőt 2016-ban Edgar Allen Poe díjra jelölték. Ezzel olyan táborhoz csatlakozott, amelynek Stephen King, Diana Gabaldon és Ian Rankin a tagjai. Ráadásul a krimiirodalom nagyágyúi is odavannak a regényért:

,,Ha tökéletes krimit keresel, ezt olvasd el." Gillian Flynn

,,Elképesztően csavaros történet." Michael Connelly

,,Hatalmas tehetséggel megírt pszichothriller." Harlan Coben

Kiadó: Lettero Kiadó

Oldalak száma: 373

Borító: Puhatáblás

Kiadás éve: 2017

alafair.jpeg