Anne L. Green: Viharos érzelmek

104090575_713923422702199_1945936580378729137_n.jpg

Az írónő regényei közül már majdnem az összes történetet ismerem – kivéve A sötétség fogságában című művet, bár már az is a polcomon vár rám. Pont emiatt merem kijelenteni azt, hogy Anne L. Green alkotásai bombasztikusak. Minden alkalommal, ugyanazzal az erős stílussal szembesülünk, azonban a szereplők és a cselekmények változatosak. A kettő tökéletes egyveleget alkot, aminek hatására csak még többet akarok belőle.

A Viharos érzelmeket már jó pár évvel ezelőtt olvastam a könyvtárból kikölcsönözve. Azonban mindig is szerettem volna egy saját példányt belőle, s egyúttal annak beszerzésekor úgy véltem, hogy akkor pont tökéletes alkalom lesz ez arra is, hogy újra olvassam és ajánló szülessen belőle.

Nagyjából cím alapján emlékeztem a történetre, ennek tudatában mégis hatalmas izgalommal kezdtem neki. Ám pár oldal olvasása után rájöttem arra, hogy ez még fantasztikusabb, mint ami az emlékeimben élt róla.

Az élet sokszor kemény próbák elé állít. Néha bizony kockáztatni kell, ismeretlen utakra lépni, a jól ismert és biztonságosnak tűnőkről pedig le kell térni. Ne légy gyáva! Döntsd el, hogy mi számodra a fontosabb: a biztonság és semmit nem kapni, vagy összeszeded a bátorságod, és talán mindent megnyerhetsz. Nem mindig az a helyes, ha az eszedre hallgatsz. Ha nem ismered meg a csodákat, azon fogod kapni magad, hogy eltékozoltad az életed.

Történet:

Nina a szenátor lánya, aki gyönyörű, intelligens és egyben lázadó is. Édesapja próbálja megfékezni a lány indulatait és jó kislányt kreálni belőle, ez azonban lehetetlennek látszik. Ugyanis igazából Nina nem rossz, egyszerűen csak szeretetre és törődésre vágyik, ezt azonban az apja nem veszi észre. A férfi mindent megpróbál annak érdekében, hogy biztonságban tartsa a lányát – ami a rangját tekintve érthető –, valamint azért is, hogy minél kevesebb botrányba keveredjen – hiszen az a szenátor hírnevének nem tenne jót.

Jason az egyik legjobb FBI kommandós, azonban egy alkalommal olyan tragédia történt, amire nem számítottak a csapatával, és több társa is életét vesztette – ez hatalmas nyomást gyakorolt a jelenére és a jövőjére is egyaránt. Úgy érzi, hogy megrekedt, s emiatt talán egy hasonló, de mégis másfajta munkát kellene elvállalnia.

Egy nap, szereplőink egymásba futnak a bevásárlóközpontban, azonban arra egyikőjük sem számít, hogy hamarosan többet lesznek együtt, s egyúttal meg kell birkózniuk a kettejük közti vonzalommal is.

Egy olyan férfit akartam elcsábítani, aki már eleve akart engem. Ami a legnagyobb bajt jelentette, hogy ez kölcsönös volt. Az egymás iránt táplált vágy volt az oka mindennek. Csapdába kerültünk. Mindketten saját magunkra akartunk koncentrálni, de ahogy egymás közelébe kerültünk, történt valami megmagyarázhatatlan. Elviselhetetlenné és ellenállhatatlanná vált a vonzalom.

Nina legújabb testőre és egyben felvigyázója Jason lesz. Mikor másodszorra is szembe találkoznak, mindketten ledöbbennek és a szemüknek sem akarnak hinni. Ez a sors keze lehet?

A lány eddig minden biztonsági embert próbára tett, s való igaz, hogy a mostani férfi vonzó, sármos és jóképű, mégsem hagy fel ezzel – vagyis a lehető legrosszabb és leghisztisebb oldalát elővéve megpróbálja elüldözni őt is a közeléből. Ám azzal nincs tisztában, hogy Jason ki is valójában és mire képes.

A fiatal férfi pillanatok alatt megbánja, hogy elvállalta ezt a lehetőséget. Hiszen a fiatal, vadóc szépséget betörni nehéz küldetésnek bizonyul, azonban számára ez sem lehetetlen.

Viszont történik valami, miközben marják egymást – egymásba szeretnek. S mindez akkor derül ki mindkettejük számára, amikor Nina élet-halál helyzetbe kerül és az ő biztonsága válik a legfontosabbá.

Hiába kaptam meg, csak megmérgezett, függővé tett, nem csillapította a vágyam, csak feltüzelte.

Két fiatal, akik más környezetben nevelkedtek, más az életszemléletük, mégis egymásra találtak. Két fiatal, akiknek a lelke találkozik, és érzelmi robbanást idéz elő. Két fiatal, akik szerelmesek lesznek és a boldogságukért bármire hajlandóak.

Vajon Jason visszatér a kommandós csapathoz? Vajon kettejük boldogsága beteljesedhet? Vajon a szenátor mi mindenre képes még azért, hogy megtartsa hírnevét?

Összességében:

Anne L. Green ismét a dolgok velejébe vágott. Adott egy férfi, aki híres és neves, s mindez megtartásáért bármire képes – arra is, hogy kicsinálja a lányát és elvegye tőle azt, amire minden fiatalnak szüksége van: a saját életének szabadságát. Maga a történet erre épült fel, hogy hogyan lehet a szülői bilincseket levetve kitépni magunkat a korlátok alól, s végre igazán élni.

(..) nem akartam közel engedni magamhoz senkit, nem kellett, hogy bárkihez is kötődjek. Még egyszer nem. Nem bírtam volna ki, hogy újra elveszítsek valakit, aki fontos nekem.

A Viharos érzelmek olvasása közben úgy éreztem, hogy kaptam valamit – egy lehetőséget a boldogságra. Mert ez a történet egy kicsit rólam is szólt. Sőt, ha érezted már azt, hogy megrekedtél az életben; ha érezted már azt, hogy minden összeesküdött ellened; ha érezted már azt, hogy a boldogság karnyújtásnyira van tőled, de neked még sem elég hosszú a karod, hogy elérd – akkor rólad is szól.

Tudtam azonosulni a karakterekkel, szinte ott éreztem magam közöttük. Ezáltal testközelből élhettem át mindazt, ami Jason és Nina között történt – a romantikus és a veszélyes pillanatokat is.

Imádtam minden egyes oldalát, s pont ezért ajánlom nektek is! Ha szeretitek ALG történeteit, vagy a romantikus-erotikus műfaj kedvelői vagytok, akkor csapjatok bele a műbe és merüljetek el ti is a Viharos érzelmek világába!

Az életünk során történnek jó és rossz dolgok egyaránt. Ebben élünk, küzdünk, harcolunk.. Olykor magunk alá zuhanunk, olykor feladjuk, vagy éppen rettegünk a következő pillanattól, miközben a szívünk mélyén tudjuk, érezzük, nem tehetünk ellene semmit.

 104049201_1591870977657205_7602024924817869929_n.jpg

Fülszöveg:

Szenvedély ​nélkül lehet élni, de vajon érdemes?
Jason Scott az FBI kommandós alakulatának tagjaként élte nem éppen hétköznapi életét. Egy napon azonban, egy balul elsült akció után, minden a darabjaira hullik körülötte. Létezésének új értelmet keresve elvállalja egy befolyásos szenátor lányának védelmét, ám hamar rá kell döbbennie, hogy nem kell a csatatérre lépnie, hogy kemény küzdelmeket éljen át.
A szépséges és lázadó Nina legfőbb szórakozása testőrei megleckéztetése. Mindennapi csatározásaik ellenére mindketten érzik, hogy lassan feltámad bennük az egymás iránti fékezhetetlen vágy, míg végül a lány egyszer csak meglátja a felszín alatt rejtőző valódi Jasont, és ráébred, hogy ő sokkal több mint egy testőr.
Heves ellenállásuk dacára hatalmába keríti őket a szerelem. A sors azonban újra és újra próbára teszi őket: támadások, ármányok, sötét titkok kereszttüzében rá kell ébredniük: a szerelemben nincs megalkuvás.

Vajon mindkettőjük vonzalmát csak a szenvedély mozgatja? Vajon van jövője a szerelemnek a múlt árnyékában?
Az Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje, a váratlan fordulatokban bővelkedő legújabb romantikus-erotikus regényében válaszokat keres a sokakat izgató kérdésekre.

(Álomgyár kiadó)