Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről - Mert a boldogság tanulható!

picsart_03-13-01_39_19.jpg

Eme blogbejegyzés, mindenképp különleges és egyedi lesz, legalábbis számomra feltétlenül. Ez az első olyan alkalom, amikor úgy írok ajánlást egy kötetről, hogy nem végeztem vele teljesen. Viszont úgy érzem, itt az idő, hogy mégis megosszam a gondolataim veletek, ezzel az alkotással kapcsolatban.

Hidasi Judittól előzőleg csak regényt olvastam, így ez egy újítás részemről tőle. Ennek ellenére kellemes érzésekkel kezdtem bele a 99 gondolat a szeretetről című könyvbe. Mert arra a tanításra, útmutatásra szükségem volt, s azóta is szinte minden egyes nap olvasok belőle egy-egy kisebb részletet.

Az írónő ezt a művet a saját gyógyulása érdekében kezdte el és adta ki. Ám mindez számunkra is gyógyírként szolgál.

Elsőként szeretném megköszönni neki, hogy alkotott nekünk egy ilyen könyvet. Mert Hidasi Judit szinte az élet összes helyzetére, minden egyes érzelemre külön ad pirulát. Önmagunkon keresztül próbál felébreszteni minket az éber álomból.

Minden egyes gondolata más érzést helyez előtérbe. 

A szeretetről.

Az elfogadásról.

A felejtésről.

A szerelemről.

Az elhagyásról.

Minden egyes gondolata másról szól.

Rólad.

Rólam.

Róla.

Rólunk.

Mindannyiunkról.

Az írónő mindezt a gondolatébresztést úgy oldja meg, hogy egy-egy történeten, élethelyzeten keresztül próbál meg sarkallni arra, hogy megtaláljuk a megoldást. Példát mutatva próbálkozik meg kirángatni minket az adott helyzet sokkjából.

Gyógyítani akar.

Vigaszt nyújtani.

Bekötni a sebeinket.

Pozitív gondolatok felé terelni.

A 99 gondolat a szeretetről nem egy közhelyekkel teli, befolyásoló alkotás. A történeteken keresztül lehetőségünk van arra, hogy átértékeljük önmagunkat, átgondoljuk a döntéseinket és átformáljuk az életünket.

És őszintén bevallom, hogy én pont ezért élvezem annyira. Mert nem rám akar tukmálni valamit, nem azt akarja elérni, hogy én egy adott monológot magamba diktálva érezzem jól magam. Hanem a saját magam segítségével akarja elérni azt, hogy kijöjjek a rossz közérzetből, a depresszióból és száműzzem a negatív gondolatokat az agyamból.

Ráadásul az írónő egy-egy elgondolkodtató kérdéssel teszi mindezt tökéletessé.

Rengetegszer éreztem azt, hogy ez a helyzet rólam szól. Én is voltam ebben az állapotban, vagy pont ebben vagyok. S igazából azért is kiemelkedő számomra ez az alkotás, mert Hidasi Judit ki akar vele rángatni minket a megbéklyózó szituációkból. Meg akarja tanítani nekünk, hogy honnan tudunk túl lendülni a keserves állapotokon, hogyan tudunk önmagunkból erőt merítve szépíteni a jelenünkön.

Azt hiszem ez egy olyan kötet, amit gyakran fogok forgatni. Mert biztos vagyok abban, hogy évekkel később is menedékként szolgálhat a lelkemnek.

Csak ajánlani tudom mindenkinek!

img_20191227_105015.jpg

Fülszöveg:

Az önszeretet sokkal több, mint elmerülni egy kád illatos vízben, miközben csokit eszegetünk.

A szeretet néha bonyolult, kemény munka, és nem is mutatja meg magát mindennap.

Az elfogadást, az önazonosságot, a szeretetet és a boldogságot azonban meg lehet tanulni és lehet fejleszteni.

Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzőjének vadonatúj, gondolatébresztő könyve egy 99 napos program, amely közelebb viszi az olvasót a teljesebb élethez.

Egy különleges kötet, melynek segítségével mindennap tanulhatunk valamit önmagunkról, a gondolatainkról, az érzéseinkről.

99 gondolat, 99 írás rólunk és a szeretetről.

Indulj el egy új úton ennek a könyvnek a segítségével, és mire az utazás végére érsz, sokkal jobban megismerheted önmagad!

(Álomgyár, 2019)