Courtney Cole: Mielőtt elbukunk - Megtört lelkek 3.

Courtney Cole regényei már első olvasásra is óriási hatással voltak rám. Mert az írónő olyan fogalmazást és stílust képvisel, ami lapról lapra egyre inkább olvastatja magát. Köszönettel tartozok a kiadónak, hogy lefordíttatta és megjelentette ezeket a műveket, reménykedek abban, hogy esetleg a sorozat további részeit is megismerhetjük majd.

A regényt itt szerezheted be a Libri vagy a Bookline webshopjában. 

 

A Mielőtt elbukunk című alkotás a Megtört lelkek sorozat harmadik része. Úgy vélem, hogy a három történet közül talán ezt éreztem leginkább a magaménak. Mert maga a világ és a karakterek is olyan valóságosan lettek megszemélyesítve, mintha a szereplőkkel együtt élnénk át az eseményeket.
Az elmúlt időszakban kicsit nehezebben megy az olvasás, mintha picit válságban lennék. Azonban eme regény olvasása közben úgy éreztem, hogy bármi lehetséges. Sziporkázva mélyedtem bele minden egyes alkalommal és óráról órára csak annyit láttam a könyvből, hogy egyre kevesebb olvasatlan oldal áll előttem.

,, (..) a legjobb dolgok az életbe megérik a legnagyobb kockázatot. A szerelem is egy ilyen dolog. Összetörheti a szívünket? Igen. De még mennyire. De gyakran, mielőtt elbukunk, szárnyalunk.”

Dominic és Jacey történetét meséli el ez az alkotás. Egy olyan történetet, ami rengeteg izgalmat tartogat számunkra, mert mindig történik valami, egy fordulat, ami felbolygat mindent.

Dominic egy híres színész, aki képtelen megszabadulni a múltjának démonaitól. Mert az tönkretette őt teljesen. Nem képes az együttlétre, így másként elégíti ki a saját és a másik fél vágyait.
Jacey múltja sem tökéletes, hiszen a férfiak terén sosem volt szerencséje. Mindig rosszkor és rossz emberbe szeretett bele. Ám ez egyszer túl nagy csapásként érte őt.

,, (..) a színlelés és a valóság között egyensúlyozunk. Vékony jégen járunk. A való életben, ha túl sokáig maradunk a jégen, végül beszakad alattunk.
És ha sor kerül erre, valaki megfullad.”

Sin buliján találkoznak, ahonnan az első közös útjuk a rendőrségre vezet. Drogbirtoklással gyanúsítják őket, emiatt közösségi munkára kényszerítik őket.
Mindkettejüknek Joe edzőtermében kell elvégezniük hétköznaponként, így ott is együtt lesznek.

Domnak első perctől kezdve szimpatikus a lány, mert annyira megnyerő és természetes külsővel rendelkezik. Ahogy egyre inkább megismeri a lányt, egyre tisztább lesz számára, hogy a nőnek csak még nagyobb szívfájdalmat okozna és ezt nem teheti meg vele.
Jacey látja a férfi bunkósága mögött az igazi arcát, s úgy érzi, hogy meg kellene próbálnia megmentenie Domot önmagától. Azonban ezzel vállalnia kellene a felelősséget a saját szívének összetiprására.

,, Az emberek csak emberek. És mindenkinek szüksége van másokra. És mindenki szenved, mindenkit kihasználnak. Túl kell tennünk rajta magunkat, és tovább kell lépnünk. Ha hagyod, hogy azok befolyásolják az életedet, akik bántottak, kihasználtak vagy felbosszantottak, akkor hagyod, hogy ők győzzenek (..).”

Jól érzik magukat egymás társaságában, mindketten tudják, hogy csak szórakozás ami közöttük van. Ámde minden megváltozik amikor mindkettejük számára nyilvánvalóvá válik, hogy ez sokkal több.
Jacey elhatározza, hogy megpróbálja szembesíteni Domot a múltjával. Ki az az Emma? S mi az a hatalmas szörnyűség a nővel kapcsolatban, ami elpusztította a férfit?

Dom egyre inkább kötődni kezd a nőhöz, annak ellenére, hogy így saját szörnyeivel is meg kell küzdenie. Meg akar nyílni a nő felé, bízni akar benne, de fél..
Van megoldás arra, hogy boldogok lehessenek egymás mellett? Hogyan reagálják le mindketten, ha kiderül a múlt démonai csupán átverték őket és számos dolog nem úgy történt, ahogy évekig benne éltek?

,, A puszta gondolat milliónyi érzést ébreszt bennem – amiket nem tudok megnevezni és feldolgozni –, a felszínre törnek, végigkúsznak a testemen, és a szívembe mélyesztik a karmaikat. Addig döfködnek, mígnem semmit sem érzek.
Ez történt velem. Ezért vagyok olyan üres.
Ezért nem érzek szart sem.”

A Mielőtt elbukunk egy letehetetlen, szívet taposó regény a szerelemről, a fájdalomról és a csalódásról. Szembeállít minket önmagunkkal egy tükör formában, s bebizonyítja számunkra, hogy el kell engednünk a múltunkat és a jövőnkre kell koncentrálnunk. Lehetőséget kell adnunk magunknak a boldogság megismerésére és befogadására. S hiába érezzük sokszor,hogy apró darabokban vagyunk, meg kell tanulnunk, hogy mindenhonnan fel kell tudnunk állni és összekaparva magunkat továbbállni.

Ajánlom mindazoknak, akik olvasták az írónő eddigi regényeit, hiszen kisebb részben összefüggnek a karakterek, események. Emellett nyugodt szívvel javaslom azoknak is, akik szeretik a romantikus történeteket. Mert ez kiemelkedik a tipikus love sztorik közül, sokkal többet nyújt, mint első pillantásra gondolnánk.

,, Érzem őt. Érzem a jelenlétét. Hallom a légzését, a mozdulatait. Érzem a kölnije illatát. Érzem őt. Hiába próbálom kizárni, van köztünk valami feszültség, és nem tudok úgy tenni, mintha nem lenne ott.”

Fülszöveg: 

Ha ​gyémántra vágysz, ne játssz tovább kavicsokkal

Egyetlen pillanat elég volt ahhoz, hogy Dominic Kinkaide világa összeomoljon. Az érettségi előtti estén történtek örökre megváltoztatták őt, amelyek miatt egy kemény és öntörvényű ember lett belőle – a világ szemében ugyan híres színész, valójában egy megtört lélek. A huszonnégy éves férfit már csak az foglalkoztatja, hogy az igazi arcát mások elől különféle álarcok mögé rejthesse.

Jacey Vincent huszonhárom évesen nem is sejti, milyen romboló hatással volt rá az apja érzéketlensége. Mindez élő bizonyítéka annak, hogy nemcsak egy pillanat tudja megtörni az embert, hanem a pillanatok hiánya is. Férfiak karjában keresi az elfogadást, hogy megtölthesse a szívét némi melegséggel. Ez a terv egészen jól működik, amíg meg nem ismerkedik Dominickel.

Amikor a megcsömörlött Dominic és a karakán Jacey találkozik, a férfi titkai és a nő gondjai a kölcsönös vonzalomból hamar vihart kavarnak. Vajon ebben a viharban egymásba kapaszkodnak, vagy elsodródnak egymástól?

(Libri, 424 oldal, 2018)