Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!

Ajánló:

Őszintén megmondom egy vicces, pörgős, könnyed regényre számítottam, de ez a történet sokkal mélyebb volt annál. Egy sztori ami görbe tükröt tart elénk, és megmutatja a valódi énünket, iróniával és cinizmussal megtöltve. Bevezet minket a családi drámákba, a munkahelyi konfliktusokba, és pletykákba, és a szereplők lelkivilágába.

Történet:

Főszereplőnk Helen, beleszeret főnökébe Matthewba, aki nem mellesleg nős, és két gyermek apja, és persze ő kezdte az egész viszonyt Helennel, ami természetesen nem mentesíti a tette alól a nőt. Négy éve tart ez a kapcsolat, és Helen egyre jobban érzi, hogy ez így nem mehet tovább, így folyamatosan vitákba keveredik Matthewal, hogy hagyja el a feleségét. A férfi ezek után napokig nem hajlandó szóba állni vele, és minden figyelmét a családjára és a közelgő karácsonyi ünnepségre fordítja. Viszont nem számol azzal, hogy egy kész katasztrófába torkollik az egész, és egyre jobban érzi, hogy Helennek igaza van, és eldönti vele akar élni. Miután elmondja feleségének Sophienak az egészet, összepakol és beállít a szeretőjéhez.

Helen abban a pár napban, amíg Matthewal nem beszélnek, összegyűjti a pro és kontra érveket, ami miatt a férfival van, és rá kell jönnie, hogy nem is igazán szerelmes a férfibe, és véget vet ennek a viszonynak. A döbbenet akkor ül ki az arcára, amikor Matthew megjelenik az ajtaja előtt a bőröndjeivel, és közli vele, hogy elhagyta a családját.

Az igazi történet innentől indul be. Matthew boldog, hogy egy nála 15 évvel fiatalabb nővel élhet együtt, Helen pedig azon mesterkedik, hogy mielőbb véget vessen neki. Felhagy a fogmosással, a borotválkozással, és számos olyan dologgal amivel talán undort kelt a férfiben. De úgy tűnik nem jön be a számítása, így kénytelen egy új tervet kovácsolni, melyben a cél, hogy Sophiet és Matthewt újra összehozza. Viszont ehhez össze kell barátkoznia a nővel.

" Matthew még csak néhány napja lakott nála, de Helen elnyomhatatlan sóvárgást érzett az egyedüllét és a mikrós curry után. Szeretett volna pizsamában lebzselni, smink nélkül, enni és nézni a tévét. "

Sophie nem igazán tudja mit gondoljon. Hiányzik a férje, és nem érti mi történt valójában. Kétségbe van esve, hogy az egész életét előröl kell kezdenie, mikor megjelenik egy nő az életében, aki nagyon jó barátnője lesz. Eleanorral beszéli meg a dolgait, neki önti ki a szívét, hogy annak idején ő is ugyanúgy szeretője volt Matthewnak, és ő már a második felesége a férfinak.

" Ha olyan nőért hagy el a férjed, aki úgy néz ki, mint egy szörnyszülött, akkor tényleg el lehetsz keseredve, hiszen nyilvánvalóan azt jelenti, hogy annyira nem szeret már, hogy még a külső sem számít. "

Igazából ez tényleg az a történet, amely teljesen valóságos, minden ami a könyvben elhangzik, bármilyen banális is, bárkivel megeshet. Olvasása alatt, kicsit úgy éreztem, hogy ez amolyan tisztítótűz jellegű, mintha magával az írónővel történt volna meg, és így akar vezekelni, de természetesen ez csak az én fejembe fordult meg.

Tele képtelenebbnél képtelenebb történetekkel, melyek talán veled is megtörténtek.

covers_477870

Fülszöveg:

Szakítani mindig nehéz. Főleg, ha miattad hagyta el a feleségét.

Mit tennél, ha Matthew, aki négy éve a titkos szeretőd, váratlanul úgy dönt, elhagyja a feleségét, és hozzád költözik? Éppen akkor, amikor végre elhatároztad, hogy szakítasz vele.

A-TERV: Sminkeletlenül járkálsz otthon a legócskább tréningruhádban. Nem gyantáztatsz többé. Megjegyzéseket teszel az unalomig ismert poénjaira és néha esetleg a testszagára is. Nem vagy hajlandó összebújni vele.

B-TERV: Megismerkedsz a feleségével. Természetesen álnéven, és kitalálsz magadnak hozzá egy új személyiséget. Miután összebarátkoztatok, mindent elkövetsz, hogy kibéküljön a férjével, és visszaengedje.

Kiadó: Lettero Kiadó

Oldalak száma:
406
Borító:
FÜLES, KARTONÁLT
Kiadás éve:
2018