Mike Menders: Macsókarácsony

 picsart_02-11-08_34_47.jpg

A dedikált példányt egy játék következtében kaparinthattam meg az írótól, amit ismételten megköszönök neki, mert ez annyira személyre és szívhez szóló – ráadásul mindig kapunk valami lehetőséget arra, hogy egy újabb meglepivel gazdagodhassunk részéről.

Való igaz, hogy magát az e-bookot még karácsony előtt kaptam, azonban időm csak most engedte elolvasni. Ennek ellenére éreztem a szavakba mélyedve az ünnepi hangulatot, a karácsony szellemét. Nem fosztott meg az olvasási élménytől, hogy már elmúlt a karácsony, ugyanazzal a sodró lendülettel és kedvvel kezdtem neki, ahogy karácsony előtt tettem volna.

A Macsókarácsony a Macsóbőrben című regény „folytatása”. Ugyanazokkal a szereplőkkel kalandozunk, egy újabb fordulatos izgalomba csöppenhetünk.
Mike Menders alkotása egy sokkal kihívóbb, arcot pirongatóbb világba hív minket. Élvezetet nyújt, kikapcsol!

Hidd el fiam, a valós életben kapott korlátok kellenek. Mi más formálna téged? Az álmok? Az élmények nem csak jók, hanem rosszak is lehetnek, és mind alakítanak, csiszolnak. Csak arra vigyázz, hogy ne keserítsenek meg, mert akkor itt is az leszel, hiába kapod meg a tudást. (..) Szóval azt jegyezd meg, hogy az életed a halálodra is kihatással lesz, ezért is kell megtapasztalnod minél többet, mielőtt átjössz ide.

A történet az erotikus fűszerezésen túl sokkal többet ad magából. Az író a különböző bölcseleteket a sorok mögé rejtette, amik néhol leplezetlenül, néhol álcázva fel-felbukkannak az olvasó számára – ezzel is nyújtva és erősítve magát, az olvasási élményt. 

Maga a történet a hűtlenséget, mint tettet jeleníti meg, humorral és erotikával fűszerezve. Valamint az élet más oldalaival is szembeállít minket.

A macsó épp egy olyan férfi bőrébe bújt, akinek felesége és gyerekei vannak. Ám nem elég neki a nejétől kapott testi kapcsolat, egy másik nővel éli meg a szenvedélyt.
A férfiben akkor tombol igazán a kellemetlen érzés, amikor kiderül, hogy akivel megcsalta feleségét, a nő egyik közeli barátja.

A férfi próbálkozik türtőztetni a nő kisugárzásából fakadó vágyait a neje előtt, ám ez nehéz számára, hisz a kitörni akaró sóvárgást nehéz nem kimutatni. A karácsonyi vacsora elfogyasztása után az alkohol is előkerül, valamint a szexi és minden domborulatot kimutató ruhadarab viselése sem maradhat ki.

Az indulatok elszabadulnak, amikor szóba kerül az: hogy kényeztessék hárman egymást és ez meg is történik. Az erotikus jelenetek csak ekkor bontakoznak ki igazán.

Az ember önző, de mégsem bír láncok közt élni. Akkor is az ösztöneire és érzelmeire hallgat, ha az esze ellenkezik. De a megcsalás oka mindig más, és több személyen múlik, hiszen legalább hárman vannak benne. A háttérben állhat önbizalomhiány, zárkózottság, eltérő vágyak és igények.

A nyomdát nem tűrő, élvezetes helyzetet egy újabb nap szakítja félbe.

Macsónk a saját bőrében ébred, ahol nem sokkal később a halott szülei várják a régi otthonában, akik érzékeltetni próbálnak valamit számára. Feltűnik egy vörös hajú szépség is, aki egy beígért álom megvalósulása. 

Főszereplőnknek meg kell értenie azt, hogy miért történik mindez vele, miért kell ezeket a kalandokat véghez vinnie és hol a vég.

A köztük levő kalandot pedig csak akkor ismerheted meg, ha elolvasod az egész sztorit. Mert csak így érthetted meg a történet mondanivalóját, a megmagyarázott gondolatokat.

Mike Menders a saját stílusában nemcsak megnevettetni és élményt nyújtani akar, hanem tanítani is. Megmutatja nekünk azt, hogy a pénz nem minden, de mi az, ami az ember számára nélkülözhetetlen. Tréfás közegben próbálja meg átadni nekünk azokat az üzeneteket, amiket közvetíteni szeretne. Az olvasó pedig akaratán kívül észreveszi ezeket!

Feltétlenül ajánlom az erotika és a romantika kedvelőinek! Ismerjétek meg a macsó világát!

 picsart_02-11-08_34_08.jpg

Fülszöveg:

Bevállalós vagy?
Átlépnéd a határaidat?
Mersz nagyot álmodni?
Felkészültél egy varázslatos karácsonyra?

(Magánkiadás, 2019)