Anarchia könyvblog

2019.júl.21.
Írta: Anarchia Könyvblog

Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

 

r_s_t.jpg

Az író neve nem ismeretlen számomra, ugyanis már két regényt volt szerencsém megismerni tőle. A Fogadj el! és a Túl szép című alkotásai már kezdetben meggyőztek arról, hogy olvasnom kell majd tőle az újabb műveket is.

Minden egyes történetében más-más dolgokra fektet hangsúlyt.
A Fogadj el! című mű, ahogy a címe is mutatja leginkább az elfogadásról szól, azonban a másság is feltűnik benne.
A Túl szép pedig szintúgy a szexuális hajlamok egyik vállfajával, a homoszexualitással foglalkozik.
Az Élni akarok! ennél sokkal összetettebb alkotás. Összességében a rák elleni küzdelemről szól, illetve ezen felül is azzal, hogy az ember választhat mikor mond nemet a további harcra, s mikor áll félre. Emellett az író hangsúlyozza a regényben a megfelelni vágyást, a félelmet a kudarctól, s magát az emberi elfogadást is.

Tovább

Anne L. Green: Érzéki csábító

anne_fotor.jpg

Anne L. Green történetei már régóta kedves helyet foglalnak el a szívemben. Ahogy a műveit olvasom egyre inkább úgy érzem, hogy ő egy olyan szerző akinek igenis kiemelkedő helye van a magyar szórakoztató irodalom műfajában.

Sokak számára negatív benyomás lehet az, hogy az írónő a romantika-erotika berkein belül alkot. Azonban a zsáner kedvelőjeként úgy érzem, hogy ebben a műfajban is többféle történetek vannak. Mármint vannak az olyan sztorik, amik csak erotikus cselekményből állnak.. S vannak azok, amelyek olyan precizitással vannak megalkotva, hogy szinte könnyed dallamként érződik a könyvben az erotikus jelenetek többsége.

Tovább

Csóka Judit (szerk.): Mesék a gyógyulásról

66793985_2296242513983314_142395384386289664_n_fotor.jpg

Már a mű kezdetekor úgy éreztem, hogy ez egy rendhagyó véleményezés lesz tőlem, mert tudtom szerint hasonló témakörben még egyáltalán nem született bejegyzés a blogunkon. S emiatt is örültem annak, hogy a Corvina kiadónak hála rendelkezésemre állt ez az alkotás.

Gyermekkoromban nagyon szerettem a meséket, folyton igényeltem azt, hogy nagymamám vagy édesanyám olvasson nekem. Minden egyes alkalommal örömmámorban úsztam, amikor a ’mese-idő’ következett. Az egyik legkedvesebb mese akkoriban A kis gyufaárus leány volt számomra, amit nővérem is szintúgy imádott. Ő akarta, hogy mindig azt olvassák fel nekünk, s talán pont ennek köszönhető, hogy észrevétlenül belopta magát a szívembe.

Tovább
Címkék: zs:mese

Blake Crouch: Sötét ​anyag

img_1423.jpg

Kicsit változtatok a felálláson és a végére írom a saját véleményem, ha olvassátok, akkor látni fogjátok, hogy miért.

Jason Dessennek szerető családja van. Feleség, gyerek, egyetemi munka, ami nem fizet kellően jól, azonban szereti, amit csinál és szereti tanítani a diákjait. Sok évvel ezelőtt lehetősége lett volna kitörni és bekerülni a nagyok közé egy kutatómunkával, azonban Daniella, a felesége, terhes lett. Megtehette volna, hogy cserbenhagyja élete szerelmét és inkább a karrierjére koncentrál, azonban ő a családot választotta, ha néha meginog ez miatt, mindig rájön arra, hogy ez volt élete legnagyszerűbb döntése.

Tovább

Fredrik Backman: Az ​ember, akit Ovénak hívnak

img_1360.jpg

A legcsodálatosabb történet, amit eddig olvastam életem során. Ilyenkor érzem azt, hogy mennyire jó könyvmolynak lenni.

Több helyen is dicsérték ezt a könyvet, valami oknál fogva azonban mégis halogattam. Érdekes dolog ez a halogatás, ilyenkor jövök rá, hogy mennyire buta dolog volt, ugyanis, Az ember akit Ovénak hívnak az a könyv volt, amit az elolvasása után egyből újra kezdtem és biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokszor lapozgatni fogom. Annyi érzelem van benne, amit képtelenség pár sorban leírni. Mint egy tűzijáték: csodálatos, káprázatos, színes és akár órákon keresztül tudnánk nézni. Ilyesmi érzéseim voltak miközben olvastam.

Tovább