Milly Johnson: Napsütés ​a Vadvirág Kunyhó fölött

img_1078.jpg

 

Milly Johnson könyvei azok, amelyek igazi felüdülést hoznak számomra. A rengeteg thriller és krimi után sokszor szükségem van egy könnyed hangulatú regényre, ami kikapcsol és kihúz a szürke mindennapokból. Az írónőtől az első könyv, amit olvastam: Délutáni tea a Napraforgó kávéházban. Azóta Johnson függő lettem. Amikor jönnek a szürke időszakok, ősz, tél, vagy sok volt a nyomasztó történet, mindig az Ő könyveihez nyúlok és egyszerűen imádom őket, - megnyugtat, és utána újra színes pompájában látom a világot. Szerelem, izgalom és vidámság övezi a regényeit. Emberi sorsok összefonódása, kiút a reménytelenség ösvényéből, - bármennyire is nehéznek látjuk azt. Esélyt ad, hogy másképp lássuk az előttünk tornyosuló nehézségeket és a sajátos bájával könnyebbé teszi azt.

Legújabb könyve a Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött, most sem okozott csalódást. Elrepített egy gyönyörű helyre, benne éltem ebben a csodálatos történetben. Alapjáraton is borzasztóan szeretem az állatokat, így nálam már eleve plusz ponttal indult.

A történet több szereplő szemszögén és élethelyzetén keresztül teljesedik ki.

A Vadvirág Kunyhó egy kissé omladozó, de szeretettel teli állatmenhely. Számos állat mentsvára lett, ahol igazán törődnek és foglalkoznak velük. Az állatotthonnak két vezetője van, Heath és Geraldine. Viv csatlakozik hozzájuk, hogy munkatapasztalatot szerezzen, azonban azt senki nem tudja, hogy egy sokkal másabb és mélyebb cél is a menhely berkein belülre vezette.
Geraldine is menekül a múltját kísértő démon elől, hiszen tudjuk, hogy az bármikor árnyékot vethet ránk. A menhelyben látja a menedéket, amire a szívének és a lelkének szüksége van.
Heath egy fiatal, jóképű férfi, aki eredetileg állatorvos, ám az otthon vezetésével, sokkal nagyobb felelősséget és kötelességet visel a vállán. Gyanakszik Vivre, nem érti, hogy miért ment hozzájuk dolgozni. Ráadásul egyre több felelősség hárul a lányra, de a fizetése nem emelkedik, így is éppen, hogy kap valami kis pénzt. Úgy érzi, hogy titkol valamit a lány, és ha ez tényleg igaz, akkor nem tudja milyen hatással lesz mindannyiuk életére.

img_1081.jpeg

A Leighton-ok maguknak akarják azt a területet, amelyen a menhely áll. Hiszen ha lerombolnák az otthont, akkor sokkal modernebb és profitorientáltabb/emberközpontúbb épületet építhetnének a helyére. Emiatt egy elég durva harc kezdődik el az otthon megtartásáért. És ez nem csak a menhely két vezetőjére van hatással, hanem az egész kisvárosra, Ironmistre is.
Közben Viv egyre közelebb kerül az állatokhoz és kialakul benne egy erős kötelék irántuk. Az egyik hóbagoly egyedül rá figyel, és rá hallgat, ez pedig csak még inkább megacélozza a szeretetet, ami az ott lakókhoz köti.
A vezetők mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen lemondaniuk a saját és az állataik boldogságáról. 

Viv az állatokon kívül mással is foglalkozik. Gerincproblémával született, amelynek hatására külön tudja választani az illatokat. Legalábbis szerinte ez az oka annak, amiért neki egy ’ilyen’ képessége lett. Különböző illatolajokat állít össze és szeretne komoly karriert befutni ezáltal, ebben nagy segítségére van Hugo is, aki egy régi barátja és évek óta dédelgetik a nagy álmukat.  Az öreg Spices Girls lányok, egy szépkorúakból álló társaság, melyek közül többen is kiemelkedő szerepet kapnak a történet során. Vasárnaponként szoktak összeülni, amikor is elmesélik egymásnak a velük történteket és kicsit kikapcsolódnak egymás társaságában.
Stel rengeteg negatív dolgon ment végig élete során, s a férfiakba vetett bizalma is instabil lábakon áll. Azonban megismerkedik egy kertésszel, aki kezdetben a tenyerén hordozza a nőt, azonban idővel kiderül, hogy ez csak egy álca, amit Ian visel.

Linda és Iris egy családból származik, ők is megvívják a saját maguk harcait. Az unokájuk édesanyja nem engedi, hogy lássák a kisfiút. Sem születésnap, sem karácsony, de még csak egy órácskára sem.
Graynor élete darabokra zuhan, amikor a férje elhagyja egy sokkal fiatalabb nőért. Kifordul önmagából és nem tudja feldolgozni a történteket, mindezt sok esetben a barátnőin tölti ki, akik próbálnak mellette állni, azonban mindig van egy határ, amit nem szabad átlépni.

Milly Johnson stílusához híven romantikusan, de mégis humorral tarkítva tárja elénk ezt a művet. Könnyed kis olvasmány az emberi léleknek! Irányt ad nekünk és kitartást sugároz magából, hogy akkor se adjuk fel az életünket, ha a vele járó tényezők egyre nehezebbé válnak. 

Az abszolút kedvenc karakterem Iris, aki személyiségileg teljesen magával ragadott. Egy olyan szereplő, aki nem fél kimondani, amit gondol és segítséget nyújt ott, ahol tud, - igaz, ezt elég sajátosan teszi, de pont ettől lesz szerethető.

Vajon mi lehet Viv igazi célja? És ami ennél is fontosabb: mennyire lesz ez hatással a menhelyre és az ott lakókra?

img_1077.jpg

 

Fülszöveg:

Viv elszegődik a Vadvirág Kunyhó nevű, kissé lepukkant állatmenhelyre dolgozni. A feladata, hogy segítsen az adminisztrációban, ám igazából egy sokkal szívhez szólóbb küldetés vonzotta erre a helyre.
Geraldine az állatmenhely vezetője. A múltja elől menekülve itt talált rá a boldogságra, azonban a mentsvárát most veszély fenyegeti. Vajon képes lesz végleg maga mögött hagyni a múltját és megvédeni a jövőjét? Viv anyja, Stel azt hiszi, hogy életében először olyan férfivel hozta össze a sors, aki jól fog bánni vele. Ian kedves, figyelmes, és nyilvánvaló, hogy őrülten belezúgott. Hiszen mindig is erre vágyott, nem igaz? Új kezdetek, régi titkok és egy hely, amelyet mindenki otthonnak nevezhet - ez a Vadvirág Kuny
hó.

Pioneer Books, 2019.

Megjelenés:
2019.
Oldalszám:
480
Kötésmód:
ragasztott kartonált