Katerina Diamond: Az ​angyal (Imogen Grey 3.)

Mindenkinek javaslom, hogy a sorozat első két részével kezdjen. A harmadik részben ugyanis eléggé szükségesek azok az információk, amiket az első két kötet ad számunkra. A második résznél én is elkövettem ezt a hibát- nem olvastam az elsőt-, így sikerült lényeges információkról lemaradnom, illetve csak találgatni tudtam, hogy ki köt össze kit. Maga a fő bűncselekmény különálló történet, de több szál is belekerül a történetbe, amihez elengedhetetlen A tanár és A titok.

Erős kezdéssel indul Az angyal, a prológus kellően felkelti az olvasó figyelmét ahhoz, hogy tovább akarjuk olvasni. A folytatás mindjárt egy gyilkossággal indul és egy fiatal srác bebörtönzésével. Imogen-t és Adriant egy teljesen leégett őrbódéhoz hívnak, ahol egy elszenesedett holtestet találnak. A kamerafelvételek alapján a 19 éves Gabriel és társai tartózkodtak utoljára a bódéban, a látottak alapján pedig gyorsan megtalálják a fiút, aki semmit nem tudott arról, hogy volt rajtuk kívül más is a helyiségben. Ő csak egy kis meleget akart, amíg ott tartózkodnak, de állítása szerint a kukába gyújtott tüzet eloltotta, amikor eljöttek onnan. Imogen érzi, hogy a fiatal srác igazat mond, de a törvény az törvény: letartóztatják.

Gabriel nem egy szerető családban nevelkedett. Apja és anyja számára ő egy csalódás, miután bekerül a börtönbe, úgy érzi, igazuk van. Megölt egy embert, még ha nem is szándékosan, de miatta halt meg valaki. Nehezen birkózik meg a bezártsággal és egyre jobban kezdi értékelni azokat a dolgokat, amik eddig számára teljesen természetesek voltak. Retteg attól, hogy ezek az értékek már többé nem lesznek kézzelfoghatóak számára, fél, hogy barátnője Emma elhagyja őt és így teljesen magára marad. Ahogy az idő telik a falakon belül, Gabriel barátokra lel, akikre számíthat, akik segítenek neki, és akik nem hagyják, hogy a magány teljesen felőrölje őt. Azonban nem csak barátokra tesz szert, hanem ellenségekre is, akik az új húsra fenik a fogukat. Asher személyében, Gabriel egy olyan embert ismer meg, akit messziről elkerülne, de a börtönben ezt nem teheti meg, így kénytelen nap, mint nap azzal a tudattal kelni és feküdni, hogy a fiú bármikor megtehet vele bármit. És, ha mindez nem lenne elég nehéz Gabriel számára, Asher még odáig is elmegy, hogy a barátnőjét fenyegesse meg a kint tartózkodó bátyja által. A fiú érzi, hogy valamit tennie kell, nem hagyhatja, hogy ez az őrült bántsa azokat, akiket ő szeret.

Imogen és Adrien a tűzesetben talált holtest után nyomoz, de az annyira szétroncsolódott, hogy képtelenség kideríteni, ki lehetett az illető. Az egyetlen dolog, amire gondolni tudnak, hogy egy hajléktalan férfi volt az áldozat, aki szerencsétlenségére éppen az őrbódét választotta aznap éjjelre. Hamarosan egy új ügy fut be hozzájuk. Egy idős házaspárt öltek meg brutálisan. Az indíték egyelőre nem ismert. Nem vitték el se az aranyat, se azt a kevés pénzt, amit a házban találtak a nyomozók.

Adrian még mindig küzd a démonaival, amelyeket leginkább Dominic vált ki belőle. A férfi egyre jobban ellehetetleníti az életét. A nyomozó exe magával vitte Tomot, a fiúkat az új kapcsolatba és úgy tűnik Dominicnek nem tetszik, hogy Adrian elkezdett utána nyomozni. Keresztbe tesz neki, ahol csak tud, illetve megpróbálja teljesen elvenni tőle a fiát.

Imogen-nek se úgy alakul a szerelmi élete, ahogy annak alakulnia kellene, de ő volt az, aki egy olyan férfit választott maga mellé, aki nem teljesen ártatlan. Megpróbál teljesen megbízni a férfiben, de Dean nem könnyíti meg a helyzetét, mindemellett a kapcsolatukat teljes mértékben titkokban kell tartaniuk, ami Imogen számára egyre nehezebb. A mostani ügy ráadásul úgy tűnik, kapcsolódik a férfihoz.

Összességében egy jó kis krimit olvashattam, de 100%-osan nem vagyok megelégedve. Több esetben klisésre sikerültek egyes fejezetek, illetve Imogen állandó ismételgetése a kapcsolatával, egy idő után már unalmassá vált. Ezenkívül több olyan szál is volt, ami elvarratlan lett. A legjobb szó talán erre, hogy nem teljesedett ki a történet. Ezeket leszámítva, tetszett a könyv, gyorsan lehetett haladni vele, gördülékenysége és könnyed stílusa miatt egy nap alatt a végére értem.

Viszont meg kell említenem Gabriel karakterét és fejezeteit. Nagyon megszerettem a srácot, és talán a legjobb részek azok voltak, amikor ő volt a középpontban. Szemléletesen mutatja be, hogy milyen élet van bent, mik várnak az elítéltekre, milyen gondolatok nyomasztják, illetve mik azok, amik életben tarják őket.

Fülszöveg: 

Az elhagyatott vasúti őrbódé leégett romjai között egy elszenesedett holttestet találnak. A gyújtogatással a magányos és kissé különc tizenéves Gabriel Webbet vádolják. A fiú valóban a helyszínen tartózkodott, a kihallgatás alatt azonban végig tagadja, hogy köze lenne a bűncselekményhez. Imogen Grey őrmester - aki egykori önmagát látja a lázadó kamaszban - hisz a fiú ártatlanságában, és mindent megtesz azért, hogy bebizonyítsa az igazát. Tudja, hogy a börtön falain belül egy zárt, sajátos törvények szerint működő világ vár a védencére, ahol már semmit sem tehet a fiú biztonságáért.
Grey a társával, Adrian Miles nyomozóval a valódi tettesek nyomába ered, egy brutális kettős gyilkosság azonban más irányba tereli őket. Elképzelhető, hogy a korábban azonosított áldozat személyével kapcsolatban is tévedtek?
Katerina Diamond újabb regényében a népszerű nyomozópáros igazán nehéz helyzetbe kerül, hiszen a cselekmény előrehaladtával személyesen is érintetté válnak a bonyolult gyilkossági ügyben. Miles nyomozó a legnagyobb démonával találja magát szemben, amikor rájön, hogy óvatlanságával azok életét is veszélybe sodorta, akiket a legjobban szeret.

Megjelenés ideje: 2019

352 oldal

Kiadó: General Press